AGENDA

Interactieve Kookworkshop 100% plantaardig

Thema: Japan – miso, sushi en meer

Vrijdag 16 februari 2018 | Inloop vanaf 17.00 uur – start workshop 17.30 uur |’t Centrum achter de Pelgrimskerk, Frans Halsstraat 1, Zoetermeer

Samen met maximaal 12 anderen maken èn eten we een Japans, biologisch, puur plantaardig 4-gangen diner. Tijdens de workshop en de maaltijd is er alle tijd voor ontmoeting en gesprek.

KOSTEN

De kosten voor deze workshop bedragen € 25,= per persoon. Dit is inclusief een informatieboekje met daarin alle recepten.

AANMELDEN

Meld je snel en gemakkelijk aan aan via onderstaande knop. Of laat op Facebook weten of je komt en maak je bijdrage van € 25,= over op NL86 TRIO 039 1000 446 t.n.v. Vegan Church te Zoetermeer. Wacht niet te lang, want er is maar plaats voor 12 mensen. Na je betaling is je aanmelding definitief.

Werkgezelschap Vegan Church Theologen

Zaterdag 6 januari 2018 | 14.00-18.00 uur | Zoetermeer

Ben je theoloog (HBO, WO, kerkelijk werker, oudste, pastor, predikant) of theologisch geïnteresseerd & vegan (of op de weg van een vegan lifestyle) en laat je je inspireren door christelijke bronnen en humanistische waarden?

Kom dan gezellig kennis maken met dit initiatief van Vegan Church: het werkgezelschap VC Theologen!

Elke bijeenkomst bestaat uit een maaltijd (heerlijk vegan eten & kennis maken / small talk), een werkzaamheid (te denken valt aan: een inleiding op een theologisch onderwerp of een boekbespreking, exegese, lezing, preek), en bij mooi weer een wandeling in de omgeving.

Heb je hierover een vraag? Stuur dan een mailtje.

Welkom!

Christmas Celebration: Joy to the world

Zondag 10 december 2017 | 11.00-12.00 uur | Haarlemmermeer Expo – VeggieWorld Winter Fair

Kerstfeest is het feest van blijdschap, leven en vreugde. Daarom willen we als Vegan Church het leven samen vieren en op de Veggie World Winter Fair o.a. met heerlijk samen zingen.

Hoe is nog even een grote verrassing, maar echte klassiekers als “Stille Nacht” mogen natuurlijk niet ontbreken.

Doe je mee? JOY TO THE WORLD!

‘Vier het leven!’ met potluck

Zaterdag 9 december 2017 | 17.00 – 21.00 uur | Zoetermeer

Thema
Pijler 4 van 5: Voor je medemens.

Welkom bij een nieuwe reeks van  ‘Vier het leven!’ met potluck.
De komende vieringen gaan we de Bijbelverzen die in het receptenboekje Van Alfalfa tot Omega 3 zijn opgenomen verder uitdiepen.

Vandaag hebben we het over gezondheid en Daniël 1: 8-15. Waarom maakt Daniël deze keuze? Wat kunnen we van hem leren voor ons vandaag? Benieuwd? Kom dan naar de viering; je bent van harte welkom!

Wat kun je verwachten?
Om 17.00 uur heten we iedereen op Tijberg 58 welkom en beginnen we direct met onze potluck. We delen met elkaar wat een ieder aan lekkere vegan hapjes en drankjes heeft meegenomen. Tijdens de potluck is er volop ruimte om elkaar te leren kennen of om bij te praten.
Als je wilt, kun je aangeven wat voor lekkers je meeneemt, dan kunnen we op elkaar afstemmen en ons extra verheugen op een puur plantaardige maaltijd. Aansluitend maken we een kleine wandeling. Honden zijn welkom. Laat wel even weten of je je hond meeneemt ivm de ruimte.

Aansluitend steken we de kaars aan. We zingen, bidden en lezen uit de Bijbel. Sandra geeft een uitleg over de tekst en we wisselen van gedachten wat deze tekst met ons dagelijks leven te maken heeft. We delen brood en druivensap en gaan als gezegenden rond 21.00 uur weer uit elkaar.

Aanmelden
Aanmelden kan via Facebook of info@www.veganchurch.nl.

Heb je vragen, stel ze gerust! We kijken naar je uit!

Vegan Church

Kookworkshop

Vrijdag 1 december |17.30 – 21.00 uur (inloop vanaf 17.00 uur)| ’t Centrum achter de Pelgrimskerk, Frans Halsstraat 1, Zoetermeer 

Interactieve kookworkshop
Samen met maximaal 15 anderen maken èn eten we een feestelijk biologisch 4-gangenmenu. Tijdens de workshop en de maaltijd is er alle tijd voor ontmoeting en gesprek.

Kosten
De kosten voor deze workshop bedragen € 25,= per persoon. Dit is inclusief een informatieboekje met daarin alle recepten.

Aanmelden
Meld je voor de kookworkshop aan via deze link. Wacht niet te lang, want er is maar plaats voor 15 mensen. Na je aanmelding ontvang je informatie over de betaling.

Lees hier een review van een deelneemster.

‘Vier het leven!’ met potluck

Zaterdag 11 november 2017 | 17.00 – 21.00 uur | Zoetermeer

Thema
Pijler 3 van 5: Vanuit je geloof.

Welkom bij een nieuwe reeks van ‘Vier het leven!’ met potluck.
De komende vieringen gaan we de Bijbelverzen die in het receptenboekje Van Alfalfa tot Omega3 zijn opgenomen verder uitdiepen.

Vandaag hebben we het over Genesis 1: 29-30 en Animal Gospel (Andrew Linzey, 1998): ‘Voor Jezus uitkomen betekent …’ . Ja, de Bijbel is geen vegetarisch of vegan boek en toch laten we ons inspireren door diezelfde Bijbel. Benieuwd? Kom dan gezellig naar de viering. Je bent van harte welkom!

Wat kun je verwachten?
Om 17.00 uur heten we iedereen op Tijberg 58 welkom en beginnen we direct met onze potluck. We delen met elkaar wat een ieder aan lekkere vegan hapjes en drankjes heeft meegenomen. Tijdens de potluck is volop ruimte om elkaar te leren kennen of om bij te praten. Als je wilt, kun je aangeven wat voor lekkers je meeneemt, dan kunnen we op elkaar afstemmen en ons extra verheugen op een puur plantaardige maaltijd. Aansluitend maken we een kleine wandeling. Honden zijn welkom. Laat wel even weten of je je hond meeneemt i.v.m. de ruimte.

Aansluitend steken we de kaars aan. We zingen, bidden en lezen uit de Bijbel. Sandra geeft een uitleg over de tekst en we wisselen met elkaar van gedachten wat deze tekst met ons dagelijks leven te maken heeft. We delen brood en druivensap en gaan als gezegenden rond 21.00 uur weer uit elkaar.

Aanmelden
Je kunt jezelf aanmelden via facebook of info@www.veganchurch.nl.

Heb je vragen, stel ze gerust! We kijken naar je uit!

Vegan Church

Inspiratiedag Medeschepselijkheid

Zaterdag 4 november 2017 | 11.00 – 18.00 uur | Pelgrimskerk, 1e Stationstraat 86, Zoetermeer

In november vindt de tweede inspiratiedag Medeschepselijkheid plaats. Het thema is: ‘Wat voor christen wil je zijn?’ Vegan Church (in het bijzonder: het werkgezelschap VC Theologen) organiseert deze bijzondere dag. Met Hans Bouma als keynote speaker, een afwisselend rijk workshopaanbod, (creatief, meditatief, intellectueel en heel praktisch), een Emmaüswandeling en een prachtige afsluitende viering nodigen we geïnteresseerden van harte uit.
Hans Bouma neemt ons in zijn lezing mee in zijn gedachtegang over dit thema. Hij is al sinds 1970 heel actief met dit onderwerp bezig. Centrale vragen zijn: Heb jij erover nagedacht wat voor christen je wilt zijn? In welke relatie sta jij tot je Schepper en je medeschepselen (de kosmosen& de aarde, flora en fauna)? Welke kansen en uitdagingen brengt dat met zich mee? Hoe kun je dit concreet handen en voeten geven in je dagelijks leven?

Aanmelden via http://www.depelgrimzoetermeer.nl of stuur een mail naar Sandra. Aanmelden uiterlijk 25 oktober 2017.

Datum:  zaterdag 4 november 2017
Plaats:  De Pelgrim, in de Pelgrimskerk en ’t Centrum
Tijd:  11.00 – 17.30 uur (inloop: 10.30 uur)
Info: sandra@www.veganchurch.nl | Sandra Hermanus-Schröder
Kosten: € 25,=  | € 20,= voor studenten en 65+  inclusief heerlijke vegan verwennerij gedurende de hele dag.

Pop-upviering VegFest

Zondag 29 oktober 2017 | Utrecht 

Tijdens de pop-upviering van Vegan Church kun je beleven hoe je spiritueel krachtig kunt zijn met twee of drie mensen. Dit concept, bedacht door Jezus en verder ontwikkeld binnen de Joods-christelijke maatschappelijke beweging, leggen we je uit en gaan we zelf ervaren.
Thema voor de pop-upviering is ‘Leef je leven als een gebed voor de aarde’. We laten ons inspireren door ‘de vruchten van de Geest’, zoals beschreven in de Groene Bijbel: liefde, blijdschap, vrede, geduld, vriendelijkheid, goedheid, trouw, zachtmoedigheid, zelfbeheersing. Het wordt een bijzondere bijeenkomst met goede woorden, fotomateriaal, muziek en rituelen waar je veel mooie nieuwe ervaringen zult kunnen opdoen. Ook voor thuis!

Van harte welkom!

Wat: VegFestNL 2017
Waar: Jaarbeurs Utrecht
Wanneer: zaterdag 28 oktober en zondag 29 oktober 2017
Kosten: € 10,= voor een all-inclusive ticket. Online € 5,= korting voor NVV leden
Informatie: http://www.vegfest.nl hier kun je binnenkort ook zien, hoe laat de pop-upviering plaatsvindt.

Sandra Hermanus-Schröder
Theoloog & medeoprichter Vegan Church

Pin It on Pinterest